lørdag 15. november 2008

Senhøsten med Theo

Nå som jakten er over blir det endel mer tid inne i helgene, men fortsatt får Theo en times tur hver dag. Unntatt fredag, da samles vi alle hjemme og hygger oss, og går ikke ut etterpå.

Hverdagene kan bli lange for en sprek Gordon Setter som må holde seg på vaskerommet. Det hjelper å ha med en fleece med lukt fra oss, med opp i kurven - da vil han gjerne ligge der. Når vi kommer hjem er han søt og tar med seg fleecen overalt i huset - til stuen hvis vi sitter der, til kjøkkenet hvis vi sitter der, eller til stuen oppe med barna når de ser på tegnefilm.

Theo liker å ha oversikt. Titt og ofte skal han ut på verandaen, setter potene på rekkverket, og skuer utover Jar. Er hunden tvers over gaten hjemme ? Se, der går den sølvgrå kattene mellom postkassene, - skal vi bjeffe litt på den kanskje ...?

Theo liker å tygge på ting. I beste fall er det et griseøre, eller et kjøttbein. Til nød går det an med en vedkubbe, men det blir fryktelig med flis omkring i huset, og det liker ikke menneskene så godt. I verste fall kan det gå utover møblene, - særlig nye møbler som bringes inn og som lukter litt annerledes ; de må liksom "sjekkes ut" litt grundigere, og den greieste måten er å sette tenna dypt inn i treverket.

Gensere er også moro å smake på. Hvis man drar hardt i stoffet, får Theo menneskene til å bli litt sinte. Oppmerksomhet er fint, men ikke denne type oppmerksomhet. Theo vet godt hva som er lov, og ikke lov, og grensene testes daglig ; er det fortsatt ikke lov til å rive ned duken fra bordet ?

Theo er også glad i snø : det skal vi skrive mer om neste gang !