søndag 26. september 2010

Theo i fin stand på rypekull


Situasjonsbilde fra søndag sist helg : Theo i stand på et kull med 8-10 ryper. Det er bare 5 meter frem til kullet. Rauland i Telemark, ca. 1000 moh.

Theo hadde 3 fine stander denne helgen. Èn på lørdag på 4 ryper. To på søndag, - først èn enkelt rype, derefter kullet på 8-10 (bildet til venstre). Det var ingen lett avgjørelse å velge å ta bildet istedetfor å klargjøre for å skyte, men det viste seg at jeg hadde tid nok.

-- Sent from my Palm Pre

lørdag 25. september 2010

Lognvik helg1

Lørdag : Vi våknet til 10-30 cm nysnø. Vanskelig å finne fugl, men vi fant etterhvert etpar orrhaner - dog uten mulighet til skudd. Gikk mange kilometre uten å se noen ting som helst, vi spiste lunsj. Etter maten markerte Theo fugl flere plasser, men ingenting å se. Vi delte oss opp : Morten, Torstein og Theo gikk lengst inn i terrenget, mens Gunnar og Knud gikk ned i lavere terreng.

Knud skremte opp en rype og fikk has på den. I mellomtiden fikk Theo en skikkelig bra stand ! Han stod bom stille, og Morten og jeg styrtet til. På 30 meter flakset 4 ryper opp, mens Theo forholdt seg ganske rolig. Dessverre ble det bom, og vi fikk ikke flere sjanser denne dagen.

Søndag :

torsdag 23. september 2010

Bilder fra i sommer




Etter en fin joggetur i Rauland på ca. 15 km.

Fra sist helg !

Torstein

-- Sent from my Palm Pre

mandag 20. september 2010

Jaktrapport helg 2


Jakt
Originally uploaded by Torstein Kongshem
Da er vi tilbake med 3 ryper i sekken etter andre jakthelg og her er et kort referat.

Første dag hadde vi ingen skuddsjanser, - men skremte opp 5 orrfugl ved et tjern, og 2 ryper som satt i en ur. Theo var ikke i nærheten ved disse mulighetene, som nok er et resultat av at han slår veldig mye ut til sidene, og ikke så mye fremover. I tillegg så vi en flokk på 12 som passerte oss på vei ned i skogen, som vi dessverre ikke fant igjen. Dag 2 startet dårlig ved at Theo raskt fant 3 ryper som vi så forfulgte over flere kilometre. Situasjonen gjentok seg : Theo markerer fugl i nærheten ved å logre energisk med halen - vi roper "BLI!" forgjeves mens Theo springer inn og løfter fuglen, for så å springe etter. Etter flere hese kilometre er vi heldige og får felt èn rype, hvorpå Theo skjønner at èn i sekken er bedre enn 3 på vingene, så han roer seg. Neste gang blir han endelig stående og vente på oss, og vi kan plukke ned 2 til.

Vi må trene litt på å bli stående ved lukt av fugl, ... men hvordan ?

mandag 13. september 2010

Jakt Øversjødalen 2010 - helg 1

Denne første jakthelgen hadde vi regn og tåke lørdagen. Gikk 24 km i løpet av 11 timer, hvorav 4 timer pauser. Konsentrerte jakten på 1000-1200 moh som det viste seg etterhvert var for høyt. Søndagen holdt vi oss på 900-1100 moh. og fikk bedre uttelling. Den dagen fikk vi bra vær og lunsjen kunne inntas i lyngen.