onsdag 26. mars 2008

Danseskarets Theo


Hei, - vi har hatt en fin påske med Theo, og alt har gått over forventning ! Han fant seg raskt tilrette i huset, og alle her - inkludert vår huskatt. Sovingen går veldig bra ; han blir lagt ca. kl. 23, våkner èn gang mellom 24 og 01, men sover så helt til 06:30, - perfekt. Han er ikke helt husren ennå, - er på do ganskje ofte at vi har gjort det til en rutine å ta ham ut etter hvert måltid, og ved oppvåkning etter hver eneste lur, og dersom han blir "vill" i leken - da er det som regel store ting på gang.

Vi har tatt han med på turer hver dag, men han er litt hjemme-kjær og liker ikke lange turer. Hvis han piper og vil snu, tar vi ham opp i sekken. Da ligger han på en god genser og titter ut med bare nesen og er veldig fornøyd.

Vi har valgt å forsøke å IKKE bruke bånd. Det går veldig bra. Den holder seg tett ved oss hele tiden. På turer ; fra 1 - 10 meter fra oss. Hjemme rundt huset ; han løper rundt på tomten ( ca. 1 mål ) helt fritt. Han går ikke ut på villa-veien alene, går aldri lenger enn til postkassen langs veien. Han er aldri ute alene, - og holder øye med hvor vi er. Hvis vi signaliserer at vi vil inn, kan han sitte igjen til vi roper ham inn. Det er ikke alltid han kommer da heller, - og da velger vi å plystre ham inn som fungerer nesten alltid, - eller går ham i møte halvveis, setter oss ned og roper ham inn da.

Det eneste vi sliter litt med er biting. Han liker å "smake" på hånden som klapper eller stryker ham, og hvis det er flere tilstede vil han gjerne leke, trekker i buksen eller genseren, og hvis vi ikke reagerer : bjeffer eller hopper for å få oppmerksomhet. Vi sier "nei" og holder igjen kjeften vennlig men bestemt hvis leke-bitingen går for hardt for seg. Han underkaster seg dette, - legger seg på ryggen og ber om å bli klappet på magen.

Overfor andre hunder er han ganske tøff ; han hopper opp og vil "sjefe", - kan knurre på avstand til store hann-hunder.

Theo spiser forbausende mye mat ; mye mer enn tilmålt mengde, og vi må stadig gi ham påfyll, og ekstra måltid utover dagens 3 eller 4.

Godteri vil han imidlertid sjelden ha, så vi har måttet klare oss uten det når vi har lært ham å sitte, eller komme.

Theo lyder nå navnet sitt ganske greit, og i tillegg ;

"Kom!"
"Sitt!"
"Nei"

I tillegg har vi øvd noe på "Bli!", men ikke tilstrekkelig til at det fungerer bestandig.

Tilslutt ; Theo er blitt vant med bilkjøring og piper ikke lenger. Den trives i buret, og hvis det snør og blåser, - nøler endel med å forlate den fine plassen !

Sender flere bilder etterhvert.

Ingen kommentarer: