lørdag 5. april 2008

Reisebrev Sjusjøen

Her sitter vi en søndag morgen kl.8 og skuer utover de hvite viddene på fjellet ovenfor Sjusjøen - Aksjøen. Theo har sovnet på saueskinnsfellen på gulvet foran vedovnen. Har akkurat hatt en liten time i rype-terrenget - første helg i slikt terreng for Theo. Han har opplevd å se rype for første gang og kjent lukten i luften og smakt ettertenksomt på rypelort...! Her er en kort oppsummering fra igår og imorges.

Theo liker å gå tur - men er foreløpig mye opptatt av HVOR vi går og å finne hjem igjen. På den måten er han også mer opptatt av menneskene han går tur med - enn naturen. Det ser ut som om han er mye opptatt av 'hvor er vi nå?' og 'hvor skal vi?' eller 'finner vi veien hjem' og 'nå vil jeg helst snu!'. Han signaliserer dette ved å f.eks. stille seg litt i veien for oss når vi går og hvis vi snur og ser bakover løper han straks den veien noen meter - stopper og ser på oss.

Theo løper fort nå - raskere enn vi klarer og det er nå vi får uttelling for tydelig oppdragelse : han kommer når vi roper på ham - alltid når vi er på tur og stort sett hjemme også. Når vi roper vet han at det alltid vanker ros.

Tilbake til rypene : når vi har skremt opp noen blir han stående og se etter - derefter ser han på oss og løper litt etter. Vi fulgte etter etpar ryper igår og fant de igjen flere ganger. Han har ikke ledet oss til de - han er ivrig men går enten mellom oss, eller litt foran. Hvis han stopper opp for å snuse på noe og vi fortsetter - havner han noen meter på etterskudd.

Turene vi tar er fra 1 km - 5 km. Når vi nærmer oss hytta igjen setter Theo full fart og er først inn døra og rett bort til plassen foran ovnen!




Når det gjelder bitingen er han mer forsiktig nå - men leken kan fortsatt bli litt voldsom tidlig om morgenen etter 'morgenstellet' og sent på kvelden like før legging. Han sover forresten nå fra kl.23 - 07 ! Det er vi veldig fornøyd med !

Bildet er fra en rype som satt i ei bjørk utenfor hytta igår ettermiddag

1 kommentar:

Tor sa...

Tror det kan være lurt å ikke gå etter ryper dere finner. Ta heller en god pause for å roe hunden når dere har vært i fugl, for så å gå i en annen retning enn fuglen forsvant. Lett gjort at hunden lærer seg til å forfølge fugl. Bedre at den kommer i den tankebane at den skal finne ny fugl. Har selv en som liker å forfølge fugl - slitsomt....

Tor