lørdag 31. mai 2008

Sommer med Theo

Nå har sommervarmen kommet til oss, og Theo ligger langstrak i skyggen. Den siste uken har vært ganske anderledes enn vanlig. Matmor er i streik og har derfor mulighet til å gå lange morgenturer i skogen. Når Hanna, som sistemann - går til skolen, legger vi i vei i stort tempo opp langs Lysakerelva eller inn til Østernvann. Dette gjør godt for oss begge.

Vi har også hatt en interessant dag på Fuglehundskolen i Heggedal ( http://www.fuglehundskolen.no/). Vi lærte at det nesten ikke er grenser for hvor presise og nøyaktige man må være når man trener lydighet med hunder. Du verden så mye rart vi gjør uten å vite om det. Ordet ja- for eksempel - sniker seg ubevisst inn hele tiden - og kan forvirre en stakkars hund som har lært at ja betyr fri. ( kom - ja så bra).

Theo kommer på kommandoen kom - selv når han er ute av syne for oss. ( litt vinglete dersom han er opptatt med en annen hund - og da bør vi selvfølgelig ikke prøve å kalle han inn heller)
Han kan "sitt" og "legg seg" og vi jobber med å bli sittende / liggende. Theo forsyner seg ikke fra bordet, han er helt i ro når noen ringer på eller kommer inn i huset og han passerer mennesker uten å stoppe for å snuse. Vi jobber med "gå pent" og med apportlek.

Bitingen avtar noe, men der er vi dessverre ikke helt konsekvente her. Vi opplever det som en stor lykke å ha fått Theo i hus - alle fem + katten Groggy!

Ingen kommentarer: