lørdag 31. mai 2008

Sommer med Theo

Nå har sommervarmen kommet til oss, og Theo ligger langstrak i skyggen. Den siste uken har vært ganske anderledes enn vanlig. Matmor er i streik og har derfor mulighet til å gå lange morgenturer i skogen. Når Hanna, som sistemann - går til skolen, legger vi i vei i stort tempo opp langs Lysakerelva eller inn til Østernvann. Dette gjør godt for oss begge.

Vi har også hatt en interessant dag på Fuglehundskolen i Heggedal ( http://www.fuglehundskolen.no/). Vi lærte at det nesten ikke er grenser for hvor presise og nøyaktige man må være når man trener lydighet med hunder. Du verden så mye rart vi gjør uten å vite om det. Ordet ja- for eksempel - sniker seg ubevisst inn hele tiden - og kan forvirre en stakkars hund som har lært at ja betyr fri. ( kom - ja så bra).

Theo kommer på kommandoen kom - selv når han er ute av syne for oss. ( litt vinglete dersom han er opptatt med en annen hund - og da bør vi selvfølgelig ikke prøve å kalle han inn heller)
Han kan "sitt" og "legg seg" og vi jobber med å bli sittende / liggende. Theo forsyner seg ikke fra bordet, han er helt i ro når noen ringer på eller kommer inn i huset og han passerer mennesker uten å stoppe for å snuse. Vi jobber med "gå pent" og med apportlek.

Bitingen avtar noe, men der er vi dessverre ikke helt konsekvente her. Vi opplever det som en stor lykke å ha fått Theo i hus - alle fem + katten Groggy!

søndag 18. mai 2008

Tur på Fossum 18.de mai

Vi hadde en fin tur i Fossum-marka søndag 18.mai. Theo er grei å kalle inn, unntatt når han påtreffer andre hunder - da er det ikke så greit :-( Se bilder fra turen under, og siste video til høyre på en innkalling.

Tur på Fossum 18.de mai
Forventning om en godbit ?


Tur på Fossum 18.de mai
(nam!)

mandag 12. mai 2008

Pinsen

Theo er en stor gutt nå. 12,5 kg. Oppvakt, vilter og leken. Stikker gjerne av med en vaffel hvis han får sjansen til det, men foretrekker hundefor, og litt elgkjøtt til helgs. Er nå ID-merket og vaksinert.

Introduserte jaktterrenget på Lognvik for ham i pinsen. Han er alltid forsiktig på nye steder, og gikk stort sett rundt beina mine (pyse?). På vei ned igjen løp han 50 meter foran, men stoppet alltid for å ha meg i synsvidde.
Pinsen på Lognvik
Båndtvang ? Vel, siden han holder seg i nærheten, og kommer alltid når jeg roper, så går det greit.

Se siste video til høyre.