torsdag 30. juli 2009

Sydd 2 sting idag

Når man er en aktiv krabat som Theo, er det ikke fritt for at man kan være uheldig i terrenget. Etter litt frilek igår kom han tilbake og la seg rett ned uten at vi merket noe med èn gang...før leggetid. Han strevde med å komme seg opp og hompet omkring på tre ben. Når vi så nærmere på ham fant vi et dypt kutt på kneet på venstre bakben. Bevegelsen i kneet var ok, men han klynket når vi tok på området rundt såret.

Idag var vi hos dyrlegen i Seljord. En beroligende sprøyte, grundig undersøkelse og røntgen viste at kneet og sener/korsbånd var helt ok, men en skarp gjenstand hadde gått nesten en centimer inn i huden nedenfra og oppover med en stor hevelse som resultat. Han har fått smertestillende og antibiotika, og - verst av alt for ham kanskje - en trakt over hodet så han ikke rører såret og stingene.

Nå går han omkring og ser litt lei seg ut, dulter borti alt mulig og forsøker å riste av deg trakten. Men matlysten er det ihvertfall ikke noe i veien med...som vi ser her :

lørdag 25. juli 2009

Flyvende Gordon


Idag trodde Theo at han kunne fly. Vi stod i svalegangen i andre etasje på Storstua, 4 meter over bakken, og nøt utsikten over jordet og Lognvik vannet. En stor humle kommer summende langs svalegangen og forsvinner ut over kanten. Theo tar sats bakover, springer frem og RETT ut i løse luften, beina til alle kanter. Ingen rekker å reagere før han er utfor. Så springer noen frem for å se ned på bakken mens andre kaster seg inn i døråpningen og løper ned trappen. Vi frykter det verste...

Theo ligger på bakken, litt fortumlet. Kommer seg opp på bena, rister av seg, går forsiktig omkring, løfter bena litt rart. Etter etpar minutter er han tilsynelatende upåvirket, men litt senere forsøker han å klø seg bak øret med bakbenet og det går ikke så bra :-)

Det hører med til historien at han nok ikke fikk tak i humlen. Vi gjør oss noen tanker om at jaktinstinktet er i overkant nå, og at dressuren hele tiden ligger litt tilbake. Det er noen uker igjen å gjøre det på ; første jakt med Theo som "voksen" unghund med ditto selvtillit.

Vi hadde forresten en tur til Mjøltenuten for to dager siden, og hadde Theo i 5 m bånd. Vi fulgte stien til toppen og gikk opp 5 ryper på veien på bare èn time ! Det lover bra for bestanden tenker vi.

Her ser vi Theo i Kvanntjønndalen, Lognvik, Rauland i Telemark, noen timer før "gordon hoppet".

lørdag 18. juli 2009

Theo hjemme igjen

..og da er vi tilbake fra Hellas, har hentet Theo og begynt på vanlige rutiner igjen ! Vi er veldig takknemlige for at Theo og vi har vært så heldige at han fikk være med Ola & familie til deres hytte i Jotunheimen i nesten 3 uker! Theo har åpenbart trivdes veldig godt ; han er rolig, trekker ikke i båndet og fått et litt mer "voksent" preg over seg.

Idag hadde vi en liten sykkeltur til Østernvann i Bærumsmarka, med litt bading og snusing på tre andre settere som befant seg på samme sted.

søndag 5. juli 2009

Reisebrev ; på vei til Glittertind med Ola og familie

Mottok dette bildet imorges. Selv er vi på Naxos men er nesten litt misunnelige på Theo nå ! Torstein og Gunvor

torsdag 2. juli 2009

Strandløven

Strandløven: varmt, har langt bånd som rekker fra innerst i hytta til godt utpå vannet. Drikker og bader som han vil. Prøver å fange gørsild med labbene, men det blir bare vanngym. Flått bedøvet med whiskey (gammelt triks) fjernet på ene benet. Han er veldig rolig og behagelig og har et utmerket gemytt. Han spiser godt og drikker masse i sjøen. Korte sykkelturer om kvelden. Ola

Theo på ferie


(Bilde fra Ola Schiager)